Jane Morten maler landskaber, men ikke steder der kan findes på et kort. Hun færdes i egne, man aldrig har set, men alligevel genkender.

Hendes landskaber opstår på lærredet som højst personlige udsagn: erindring om stemninger og oplevelser, og – lige så vigtigt – selve arbejdet med farven. Mange overmalinger vidner om den konstante undersøgelse af motivet, farvernes indbyrdes slægtskab/modsætninger.

Hendes værker er som allegorier over tilværelsen. Hvert maleri er en vandring i ukendt land. De handler om at gå på opdagelse i livet og være tilstede i nuet.

“Jeg maler det, som bevæger mig til at føle livet mest intenst med bevidstheden om øjeblikkets flygtighed.”

Jane Morten bor og har atelier i Danmark og på den kanariske ø La Gomera. Efter målrettede tegne og modelstudier v. Askou Jensen på Ny Carlsberg Glyptoteket, 1977-1979, bliver Jane Morten 21 år gammel optaget på Det Kgl. Danske Kunstakademi 1980-1986 og har siden erhvervet sig som professionel kunstner. Jane Morten har gennem årene udstillet på utallige internationale gallerier og art-fairs, Museet for Moderne Kunst, Höganäs Sverige, flere gange på “Forårsudstillingen”, Charlottenborg i København samt hos verdensomspændende virksomheder. Jane Morten er repræsenteret world wide i private og offentlige kunstsamlinger.